How to: Make Up Palette


Hoe je het ook draait of keert, ik blijf een DIYer in hart en nieren. Al beslis ik het wat kalmer aan te doen, ik blijf nieuwe dingen verzinnen en probeer ze uit. Het moment dat ik een idee krijg, wil ik het dan ook meteen uitvoeren…

Al een hele poos zat ik mij te vergapen aan het z-palette, zo’n lege palette waarin je losse oogschaduw in kwijt kan. De oogschaduw wordt stevig vastgehouden door magneten. En toch… toch wou ik hem niet kopen. Ik heb immers maar 2 losse oogschaduwen van Catrice, dus het zou een domme aankoop geweest zijn. Natuurlijk bestaat er ook een andere optie, hem lekker zelf maken!

Dit is het eindresultaat:

Ik gebruikte 2 fotolijsten , wat lijm, een oude koekjestrommel en wat magneten. Zo ging ik te werk: 
*Ik sneed de juiste vorm uit de koekjestrommel, deze is magnetisch geladen.   *Ik duwde deze plaat in de lijst, die ik voordien met wat scrapbook papier heb versierd.   *Ik zocht kleine, platte magneten en kleefde deze op mijn oogschaduw.   *Ik maak een ander kader aan het eerste kader vast, zo creĆ«er ik een doosje.   *Ik maak er een slotje op vast zodat ik het makkelijk open en dicht kan doen.Zo, helemaal niet moeilijk! Ik had trouwens alle spulletjes al thuis liggen, dus ik hoefde niks meer te kopen. Als je wel nog wat aankopen moet doen gok ik dat je er +-5 euro moet aan spenderen. Dus, lekker goedkoop, travel-size en helemaal uniek!

Wat vinden jullie van mijn zelfgemaakte palette?