zaterdag 19 februari 2011

Kaptafel


Te groot, te klein, te duur, … het is heel moeilijk om een geschikte kaptafel te vinden. Dit heb ik ook aan de levende lijve ondervonden.

Omdat ik heel graag een kaptafel wou ging ik op zoek. Hier en daar hoorde ik dat er heel wat mooie kaptafels in de Ikea te koop stonden, dus ging ik een kijkje  nemen. Daar zag ik de perfecte kaptafel. Hij is wit, groot/niet te groot, heeft dezelfde kleur als mijn bed die ook in de Ikea aangekocht werd, … Kortom, hij had alles! *Twijfel twijfel* Na een tijdje nadenken heb ik besloten hem niet te kopen, het is immers een hele aankoop en je weet nooit of je later bij de ‘uitzet’ genoeg plaats zult hebben om een kaptafel te plaatsen. Met pijn in het hart verliet ik de Ikea.

Later vertelde mijn vader dat mijn tante nog een oude kaptafel in haar living had staan en dat ik deze vast mocht gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg de tafel op voorwaarde dat ik als ik de tafel niet meer nodig had, netjes zou teruggeven. Natuurlijk! Deze tafel is immers nog van mijn opa geweest, hij spaarde antiek, dus deze tafel is one of a kind!

Ik moet eerlijk zeggen dat het geen liefde op het eerste gezicht was, je moet er erg aan wennen. Het is een tafel in barok stijl. Doordat hij zo oud is, staat hij ook een beetje wankel en moest ik hier en daar wat versteviging aanbrengen. Op de tafel zijn er sierlijke inkervingen gemaakt met onder andere elfjes en omlijstingen. Ook de poten van de tafel zijn voorzien van versiering.

Op onze zolder vond ik een bijpassende stoel en om wat gezelliger te maken heb ik een strik aan de top vastgemaakt. Voila, klaar!

Hoe ziet jou kaptafel eruit?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.