Budget tips voor shopaholics


Je kent het gevoel wel: je staat in het pashokje. “Zou ik het meenemen? Eigenlijk heb ik het niet nodig, ach..” Daarna komen een paar vriendinnen je vertellen dat het je beeldig staat en  laat je overhalen om het toch te kopen. Niet veel later hang je het in je kast, voorgoed.

In dit artikel vind je allerlei goede tips om op je budget te letten en geen domme aankopen te doen.


Geef niet meer dan je van plan was:
Neem je kredietkaart niet mee, dit zorgt ervoor dat je meer gaat uitgeven en ga je opwellingen vermijden.

Zorg voor de  basis:
Een jeansbroek of een zwarte broek kan je met heel veel kledij en kleuren combineren. Zorg ook voor enkele T-shirts en truien, maar hou het beperkt. Koop kwaliteit waardoor de kledingsstukken niet snel stuk gaan, hierdoor bespaar je ook een heleboel geld.


Koop vooral tijdens de solden
Even rondsurfen voor je naar de winkel zelf gaat zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt over wat je precies nodig hebt en wat je precies wil hebben. Het rondsurfen zorgt er ook voor dat je weet welke kledij het jaar erna in de mode zal zijn. Hierdoor kan je naar dat soort kledij zoeken tijdens de koopjesjacht. Het is wel even op de tanden bijten als je moet wachten om de nieuwe kledij te dragen, maar daarna zal je wel overstelpt worden met complimentjes. Geen zorgen!

Denk in kleuren
Natuurlijk kan je eens kleuren kiezen die wat specialer zijn zoals felgeel, maar zorg ook voor enkele basiskleuren. Combineren blijft de boodschap, dus koop nooit een kledingsstuk of schoenen die je al hebt of die je niet met je kleren te combineren vallen. Daar heb je achteraf toch helemaal niets aan, of je moet weer een hele nieuwe outfit samenstellen die weer veel van je budget afsnoept.


Koop niet enkel omdat het afgeprijsd is
Stel jezelf deze vragen: “kan ik het gebruiken?”, “heb ik het nodig?”, “heb ik iets die er al op lijkt?” en “zou ik het ook willen hebben als het niet afgeprijsd was?”. Je moet minstens 2x “ja” kunnen beantwoorden op deze vragen.

Het bevalt me, maar het moet veranderd worden
Het perfecte rokje waarnaar je al zo lang zocht ligt binnen handbereik. Perfect jouw maat, perfecte kleur … kortom alles perfect! Alleen.. er zit een mega groot gat in. Sommige winkels laten hun spullen gratis repareren, anderen weer niet. Als je bijvoorbeeld een broek moet laten inleggen of het taille moet versmald worden is het beter om eerst wat informatie te zoeken over de kostprijs. Als de reparatie duurder is dan het kledingstuk zelf laat je het perfecte rokje beter liggen.


Heb jij nog enkele budgettips?