donderdag 21 juli 2011

Essence: Neen Tegen Dierenproeven


Iedereen kent het merk Essence wel. Het is een budgetmerk die ook kwaliteit biedt aan zijn/haar klanten, maar het is meer dan dat. Laatst spotte ik dat Essence niet test op dieren wat veel dierenliefhebbers hun hartje sneller doet slaan.

Essence vertelt:
"Kenmerkend voor de cosmetica producten van essence is dat deze niet op dieren worden getest, niemand anders test op ons verzoek onze producten op dieren, niet in Duitsland en ook niet ergens anders op de wereld. Essence is absoluut tegen iedere aard van dierproeven, ongeacht welke, omdat we het afschuwelijk vinden om dieren te kwellen omwille van beauty producten. Deze selectie criteria passen we ook toe wanneer we leveranciers selecteren om met Essence samen te werken. We verlangen naar een geschreven verklaring van alle leveranciers waarin zijn bevestigen dat hun producten werden geproduceerd zonder het testen op dieren."

Ook een leuk weetje is dat sinds de herfst in 1998 er in Duitsland (waar Essence vandaan komt) dierenproeven met decoratieve of verzorgende cosmetica producten niet meer zijn toegestaan. Met deze wetgeving is Duitsland veruit het meest vooruitstrevende land in Europa.


Wat vind jij van dit initiatief?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.