dinsdag 19 juli 2011

Kaptafel: Dressoir


Eén van mijn eerste artikels ging over mijn kaptafel die ik kreeg van mijn tante. Omdat ik de kaptafel moest teruggeven ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Alles wat ik kon vinden, en wat paste, gebruikte ik voor mijn DIY kaptafeltje.


Mijn vader bracht ooit deze dressoir mee die hij achtergelaten vond op een beurs. Ik zette deze aan de kant omdat ik deze later, als ik mijn eigen huisje heb, wel kan gebruiken. Momenteel doet de kast dienst als kaptafel.


Voordien stapelde ik mijn paletten op elkaar, maar dat vond ik slordig. Agnetha van agnethavdk gebruikte deze methode al een tijdje, dit is namelijk een houder voor serviettes, dus ik heb het idee van haar. Je verliest weinig plaats en het ziet er heel wat leuker uit. Netjes en slim!Ik zocht enkele accessoires in een tint die bij mijn muur pasten, dat zijn vooral pasteltinten. Omdat mijn vader vaak stalen, die anders weggegooid worden, meebrengt kon ik dit op een goedkope manier waarmaken. Deze glazen flesjes kan je bijvoorbeeld wat bijzonderder maken door er wat kleine stenen in te doen. Deze stenen/zaadjes dienen eigenlijk om kaarsen recht te houden.Deze zilveren doos bevatte eerst vieze potpourri. Deze heb ik eruit gehaald, goed schoongemaakt en er watte in gedaan. Altijd handig om bij je te hebben tijdens het aanbrengen van make-up.


Dit zijn eigenlijk niet de kwasten die ik voor mezelf gebruik, want deze kwasten gebruik ik enkel om andere mensen (vrienden, kennissen, familie ...) mee te make-uppen. Mijn eigen kwasten zitten in zakjes die erbij geleverd werden. [lees: zoeva bestelling] De kwasten zitten verdeeld volgens dikte en worden recht gehouden door kleine steentjes die eigenlijk bedoeld zijn om kaarsen recht te houden.Een simpele en goedkope, maar toch leuke manier om toch nog je eigen kaptafeltje te maken. Probeer eens op schattenjacht te gaan op je zolder, wie weet wat je allemaal tegenkomt. Succes!


Hoe ziet jouw kaptafel eruit?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.