vrijdag 19 augustus 2011

How to: Chocolademousse


Wil je een lekker dessert maken, maar heb je niet veel in huis? Deze chocolademousse bestaat namelijk uit 4 ingrediƫnten en is heel erg simpel. Wil je weten hoe?

Benodigdheden
4 eieren
200 gram chocolade
4 eetlepels suiker
1 theelepel boterSmelt eerst de chocolade. Dit doe je door een kom te nemen, die in de microgolfoven mag, en de chocolade in kleine stukjes te breken. Als alle stukjes goed gebroken zijn doe je er een theelepel boter bij. Dit zorgt ervoor dat de chocolade makkelijker smelt. Laat de chocolade ongeveer 60 seconden in de microgolf, haal hem er daarna uit en roer even. Daarna mag de chocolade nog eens voor 30 seconden in de microgolfoven. Als de chocolade nog steeds niet goed gesmolten is, doe hem er dan even langer is. Roer goed telkens je hem eruit haalt.


Neem de vier eieren en scheid de dooier van het wit. Zorg ervoor dat er geen eidooier in het eiwit terecht komt, anders wordt het moeilijk om het eiwit later stijf te kloppen.


Meng vier lepels suiker met de eidooier. Roer goed totdat de massa wat lichter kleurt.


Doe het mengsel van de eidooier en de suiker bij de gesmolten chocolade en roer goed. Hierna mag je het mengsel even laten rusten terwijl je het eiwit stijf klopt. Dit kan je het best doen met een mixer. Om te weten of het eiwit stijf genoeg is, hou deze dan omgekeerd boven iemand's hoofd. 


Meng het eiwit met het mengsel van chocolade. Roer heel erg voorzichtig, want als je onvoorzichtig bent zal je chocolademousse niet luchtig zijn. Hoe voorzichtiger, hoe luchtiger!


Blijf voorzichtig roeren tot alles eenzelfde kleur krijgt en een homogene massa wordt. Als je klaar bent mag je het mengsel meteen in een glas, potje ... overgieten.


Maak de randen van de glazen schoon. Dit kan met een nat doekje.


Als je de chocolademousse wil versieren kan je voor chocoladesnippers zorgen. Je neemt een stuk van de chocolade die je ook gebruikte om de chocomousse te maken. Dan snij je hele dunne plakjes met een mes. Omdat ze zo dun zijn gaan ze krullen en dan krijgen we het speciale effect die de snippers met zich meedragen. Je kan de snippers over de chocolademousse strooien.


Laat de chocolademousse minstens twee uren in de koelkast staan. Een goeie tip om te weten of ze klaar is, is  door ze even omgekeerd te houden. Chocolademousse moet stijf zijn en niet lopend.


Veel succes en smakelijk!


Ben jij een zoete-bekje?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.