Breng dat humeurtje omhoog!


Het is onmogelijk om altijd vrolijk en goed gezind te zijn. Toch bestaan er manieren om minder ergernissen en leukere dagen te creëren. Hier wat tips!

Goed begonnen... half gewonnen!
Een goed begin is het halve werk. Begin je dag rustig en met een stevig ontbijt. Maak ook tijd voor dit ontbijt. Je kan dus even vroeger opstaan om tijd te nemen voor alles. Als je nog tijd over hebt kan je eens joggen, fitnessen of zwemmen. Je zal je zeker een pak beter voelen als je op deze manier je dag begint!

Lachen
Lach naar de mensen die je tegenkomt op straat, je collega's, je partner ... Dus lach naar iedereen, ook als je daar geen zin in hebt. Dat klinkt een beetje vreemd, maar uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen elke lach (oprecht of niet) interpreteren als een gevoel van blijheid en daardoor hormonen aanmaken die je zelf nog blijer maken.

Relativeer
Soms lijkt alles tegen te zitten, maar is dat wel zo? Heb je 's middags nog steeds last van een teen die je vanmorgen hebt gestoten? Is het echt zo erg om in een overvolle bus te zitten? Door op een luchtige manier over dit soort dingen na te denken en vooral in te zien dan door op deze manier de situatie er niet beter op wordt, hou je je stemming positief. Je humeur zakt niet tot onder het vriespunt door één gebeurtenis.

Najaarsbummer
De dagen worden korten, het wordt vroeger donker en er is minder zon. Dit kan zorgen voor een najaarsdipje. Ga die tip tegen door zoveel mogelijk buiten te zijn, veel te lachen met vrienden en familie, genoeg te slapen en veel leuke dingen te doen!


Wat doe jij tegen je slechte humeurtje?