maandag 21 november 2011

Passie: Tekenen


Eén van mijn grootste passies moet wel de passie voor tekenen zijn. Het is een deel van mij die veel familieleden van mij, aan mijn vader's kant, ook hebben. De ene doet er iets mee en de andere niet. Ik geniet er echt ten volle van en wilde dan ook enkele van mijn werkjes met jullie delen.


Proberen, falen en opnieuw proberen. De meeste van mijn tekeningen zijn 'probeersels' en zijn dus helemaal niet perfect of af. Ik leer door het steeds opnieuw te proberen en nieuwe dingen toe te passen. Ik teken alles uit mijn hoofd, dus de atonomie is niet altijd wat het moet zijn...


Ik heb een voorliefde voor Disneyfiguren. Ik vind het stuk voor stuk sterke karakters. Misschien herinneren jullie nog mijn artikel over een tattoo die ik getekend heb voor een vriendin. Tijdens die periode tekende ik het werkje in het thema 'the nightmare before christmas'. Ik wilde mij verdiepen in het karakter en er een eigen toets aan geven. Ook de kleine zeemeermin blijft één van mijn favoriete personages.


De laatste tijd maak ik vooral zwart-wit tekeningen, waarom? Ik heb namelijk enkel gewone potloden bij mij de laatste tijd. Misschien moet ik maar weer eens wat kleurpotloden meenemen naar school.


Even een close-up van een zwart-wit tekening. Alle tekeningen werden gemaakt tijdens de les op school. Thuis teken ik amper of nooit en dat is best wel gek. School zorgt voor een stukje inspiratie en creativiteit in mijn hoofd.


Wat is jou passie?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.