maandag 27 februari 2012

Essence Soufflé blush


Toen ik deze blush zag liggen bij de nieuwe producten in het Essence schap wist ik dat ik hem meteen wilde hebben. Hij swatchte mooi en er kwam een enorm zoete geur vanaf. Die wilde ik wel eens proberen.


De blush heet 'fresh apricot (010) en is één van de 3 blush Soufflés die Essence uitbracht. De substantie van de blush is zeer vreemd als je hem voor de eerste keer aanraakt. Je kan het vergelijken met een dikke niveau creme. Romig en zacht tegelijk. De blush geurt ook enorm. Ik kan niet echt vertellen naar wat, maar ik kan wel vertellen dat het een zoete geur is. Omdat het potje waarin de blush zich bevindt van glas is raad ik je aan om 'valpartijen' te voorkomen.


De substantie van de blush is, zoals ik eerder vertelde, heel erg romig. Het is dan ook geen probleem om de blush te blenden en te vervagen. De bovenste swatch werd niet vervaagd en de onderste wel. Ik merkte dat de blush er een heel pak kleurrijker en gepigmenteerder uitziet op mijn hand. Toen ik hem uiteindelijk uitprobeerde op mijn wangen moest ik heel wat product gebruiken om resultaat te zien. Om rustig op te bouwen kan je verschillende lagen leggen. Het is beter om rustig te beginnen en stilaan op te bouwen, want als je teveel product op hebt is het moeilijk om het weer weg te vagen. Deze blush werkt een beetje als een stain en blijft goed zitten.


De blush komt niet volledig tot zijn recht op deze foto, maar ik hou eerder van een subtiel kleurtje op de wangen. Ik bracht de blush aan met mijn vingers. De kleur van deze blush doet mij heel hard denken aan Rose Gold van sleek. Het is namelijk een mengeling van roze en oranje met een shimmer erin. De prijs van deze blush is, in mijn ogen, een meevallertje. Voor 2,79 is hij van jou!

Positieve punten:
+ goedkoop
+ makkelijk blendbaar
+ werkt als een stain

Negatief:
- geur
- vele lagen nodig


"Spreekt deze blush je aan of laat je deze aan je voorbij gaan?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.