donderdag 15 maart 2012

De perfecte rode lippen


Komende lente draait alles om felle lippen en een nude ooglook. Dat zagen we al aan lipsticks zoals de nicki minaj viva glam lippenstift van MAC die, laat ons zeggen, veel hartjes sneller doet slaan. Toch wilde ik jullie, tussen de lentekriebels, eens laten kennismaken mijn rode-lipstick-stash.


Rode lipsticks. Ze zijn vooral gewaardeerd tijdens de koude wintermaanden, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik rode lippen het hele jaar door fijn vind. Begrijp mij niet verkeerd, want ik ga helemaal niet dagelijks met een rode lipstick de deur uit. Ik vind het gewoon af en toe leuk om een rode lipstick op te hebben.Het is een hele zoektocht om de perfecte rode lipstick te vinden en tot nu toe weet ik niet zeker of ik die perfecte lipstick al te pakken heb. Momenteel heb ik 4 rode lipsticks die ongeveer dezelfde kleurtint hebben, maar toch net iets anders zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld budget lipsticks van Catrice en NYX, maar ook duurdere zoals de super stay 24H van Maybelline en eentje van MAC.Mijn eerste rode lipstick was er eentje van Catrice. Het is altijd wikken en wegen als je een gewaagdere lipstick zoekt. Ik had toen al enkele nude kleurige lipsticks, maar wilde eens een andere toer op gaan. Ik probeerde deze na aankoop thuis uit, in de winkel kan je immers niet uitvoerig swatchen op je lippen, en zag dat de lipstick niet echt rood, maar roze was. Wat een bummer! Wees dus gewaarschuwd en swatch eerst uitbundig voor je de lippenstift uiteindelijk aankoopt.


En dan nu de swatches. Links zie je de catrice lipstick, die zoals ik vertelde niet echt rood maar roze is. Het is best wel mooi, maar niet wat ik wilde. De volgende lipstick, een NYX lipstick in de kleur Snow White is een dieprode kleur met een blauwe ondertoon. Mijn huid toont zelf een soort blauwe ondertoon en is daarbij ook vrij bleek. Deze lipstick spreekt mij heel hard aan en staat mij echt goed. De derde lipstick is er eentje van MAC in de kleur Runway Red. Deze deze heb ik gekocht via een blogsale, dus ik wist enkel wat ik ging kopen aan de hand van een foto. Zeer riskant dus. Toen ik de lipstick uiteindelijk kreeg en hem swatchte zag ik een goede rode lipstick, met een bruine schijn. Bruin?! Naast dat deze lipstick een bruine ondertoon heeft ben ik er best blij mee, deze kan ik af en toe gebruiken. De laatste rode lipstick is er eentje van maybelline 24H. Deze werd hoog geprezen door vele blogsters, wat mij nieuwsgierig maakte. Ik kocht hem en testte hem uit. De lipstick (stain) blijft enorm goed zitten en doet wat hij belooft. De kleur zelf is eerder een felrode kleur en ik durf er eigenlijk enkel mee rondlopen op bepaalde dagen. Je zal mij dus niet zo snel op straat zien rondhuppelen met een te felle kleur, maar wederom ben ik er toch erg blij mee.

Zoals jullie merken is de zoektocht naar een perfecte lipstick in de gewenste kleur best moeilijk. Het is wikken, wegen, falen en opnieuw proberen. De lipstick waar ik het meest tevreden over ben moet die van NYX wel zijn. Een prachtige kleur, in mijn ogen, terwijl het mogelijk is dat als anderen deze opdoen de lipstick helemaal niet mooi tot zijn recht komt. Let dus op met wat je ziet op verschillende blogs en laat je niet misleiden. Mensen verschillen nu eenmaal en dat maakt ons uniek. Elke lipstick staat anders op een persoon, dus ga vooral in de winkel zelf testen voor je hem koopt. Laat je daarbij ook niet misleiden door de lichtinval van de winkel, die ook voor een verkeerd beeld kan zorgen. Je moet op ontzettend veel letten voor je uiteindelijk de stap naar de aankoop doet.


Heb jij je perfecte lipstick al gevonden?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.