zaterdag 31 maart 2012

Vrouwen en schoenen


Schoenen... Wij vrouwen staan vaak bekend om mooie en vooral veel schoenen in huis te hebben. Je kan er immers nooit genoeg van hebben en voor elke outfit is het een goed idee om daarvoor gepaste schoenen aan te schaffen. Je bouwt op, stapelt en voor je het weet kan je een eigen schoenenwinkel beginnen. Klinkt dit bekend in de oren?


Oké, misschien overdreef ik best een beetje in de intro, want mijn schoencollectie ziet er niet overdreven groot uit. Toch ben ik blij met alle schoenen die ik heb en denk soms nog steeds: "Yup, dat zijn er best veel." Je kan immers maar 1 paar per dag dragen, maar een mooie outfit verdient best wel een mooi paar schoenen.

Als het om schoenen gaat toon ik een enorme liefde voor schoenen met een bruine kleur en met een vintage-achtige uitstraling. Ik weet niet waarom, maar welke schoenenwinkel ik ook binnenstap, ik grijp bijna altijd naar dezelfde soort schoenen. Een klein hakje, soms iets hoger, en vaak half hoge laarzen. Mijn favoriete schoenen zijn vaak afkomstig uit de St. Oliver collectie. Ze zijn enorm kwalitatief, goed van prijs en daarbij enorm mooi. Voor iedereen wat wils bij dat merk. Naast het merk St. Oliver heb ik schoenen van Eprit, Paul Green, New Look en piccolino's. Ik ben een budget-lover, maar als het om schoenen gaat geef ik liever iets meer uit. Het gaat immers om je voeten, die een hele dag (en soms ook nacht) een zware last moeten dragen. Ik vind het ook belangrijk dat de schoenen een hele tijd meegaan, er is niets erger dan met kapotte schoenen te moeten rondlopen.


Twee winterschoenen, die momenteel alweer in de 'winterkast' hun zomerslaapje doen zijn deze schoenen van de New Look (korte laarzen) en van Paul Green (lange laarzen). Ze zitten beiden enorm goed en hebben een licht wollaagje vanbinnen. Lekker zacht en warm tijdens de wintermaanden.Zo, dat was de schoenenstash. Het enige wat ik mis zijn frisse en leuke sandalen om de zomer door te komen. Ik ga zeker en vast op zomerschoenenjacht!
"Hoe ziet jouw schoenenstash eruit?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.