zaterdag 14 april 2012

Koken: Nutella koekjes


Dessertjes maken heb ik altijd al leuk gevonden. Ik wil jullie receptje dan ook niet weerhouden, namelijk het recept om heerlijke nutella koekjes te maken. Een lekker, maar toch heel erg eenvoudig recept.


Benodigdheden: 1 zakje vanillesuiker, 250 gram bloem (zelfrijzende), 1 ei, 150 gram boter, 1 handje zout, 60 gram suiker.


Meng de bleom met de boter, voeg de suiker, het ei, de vanillesuiker en het zout toe.


Roer het mengsel tot het een homogene massa wordt. Ik raad je aan om het deeg hierna met de handen verder te kneden. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het een half uur in de koelkast. Na een half uur in de koelkast te hebben gestaan neem je het deeg eruit en rol je het tot een lap van een halve centimeter dik. Snij er rondjes uit van 6 centimeter doorsnede, leg er een lepeltje Nutella op en rol ze op tot een hoorntje.
*Voor deze tutorial heb ik een lap gemaakt van een centimeter dik, hierdoor krijg je eerder koekjes.


Breng je 'koekjes' op een met bakpapier beklede bakplaat, of een beboterde plaat, en laat ze 15 minuten bakken in een oven op 200°C.


Laat de koekjes nog even afkoelen, daarna kan je de koekjes garneren.Ik vond stiekem dat de koekjes op lelie's leken, dus maakte ik een steel met een streep chocoladesaus en maakte ik blaadjes van crème fraîche.


En zo ziet de binnenkant eruit. Het koekje zelf kan je vergelijken met de smaak van zandkoekjes. Een lichte en boterachtige smaak. Binnenin zit natuurlijk de Nutella zelf die gestold is door het bakken. Ik vind het alvast een zeer geslaagd, eenvoudig en lekker koekje.


"Ga jij dit koekje proberen na te maken?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.