zaterdag 5 mei 2012

DIY: Palette uit cd doosje


Ik ben altijd al een grote fan van paletten geweest. Door een palette heb je namelijk heel wat kleuren meteen bij de hand. Ik besloot daarom mijn aparte Catrice oogschaduws aan te pakken en in een palette te stoppen. Na heel wat gefaal haalde ik de oogschaduws eindelijk uit hun vaste doosje en kon ik ze depotten. Natuurlijk miste ik één ding, het palette zelf.


Ik grabbelde enkele spulletjes bij elkaar die ik nog in huis had liggen. Een oud cd doosje, wat scrapbook papier en natuurlijk de oogschaduws.


Ik zorgde ervoor dat het papier goed in het doosje paste en gebruikte verschillende kleuren. Ik zou het wel fijn gevonden hebben om één soort papier te gebruiken, maar die had ik niet meteen bij de hand.


Natuurlijk is enkel papier met wat patroontjes best saai. Dus nam ik de schaar erbij en begon te knippen, zonder na te denken. Ik bleef knippen tot ik een kledinghaak en een jurkje uit had geknipt. Daarna maakte ik, wat meer doordacht, een bijpassend spiegeltje.Het is best vreemd, maar als ik een goede raad kan geven over DIY'en kan ik enkel zeggen: "Begin eraan zonder te veel na te denken." Vaak is her resultaat leuker en beter dan je denkt!


Finito! Ik zorgde dus voor een gekleurde achtergrond met allerlei verschillende scrapbook papiertjes. Ook het jurkje, de spiegel en de kledinghaak werden met hetzelfde papier gemaakt. Ze werden heel eenvoudig uitgeknipt. Daarna kleefde ik de Catrice oogschaduws er heel simpel op.

Een voordeel aan dit zelfgemaakte palette is dat het heel eenvoudig te maken is en daarbij heel goedkoop is. Een nadeel is dat er zoveel palettes bestaan die eigenlijk veel beter werken en veel handiger zijn dan deze. Ik heb er dus mixed feelings over, maar ach. Ik had heel veel plezier om dit palette te maken en daar gaat het uiteindelijk om. Misschien koop ik ooit een Z-palette en intussen kan dit palette ermee door.


"Zouden jullie een soorgelijk palette maken?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.