zaterdag 16 juni 2012

Wet 'n wild: Walking on eggshells en Silent Treatment


In een vorig artikel konden jullie al mijn nieuwe aankoop zien op de webshop BeautyByElke, namelijk deze twee Icon Trio palettes in de kleur 'walking on eggshells' en 'silent treatment'. Hier volgen de swatches en mijn mening:

Verpakking


Om te beginnen zijn de palettes niet heel erg groot. Ze zijn ongeveer 7 cm lang en ongeveer 4,5 centimeter breed. Een voordeel hiervan is wel dat ze makkelijk mee te nemen zijn. Ze nemen  niet veel plaats in beslag en eigenlijk heb je nog best veel oogschaduw. Ik weet nu al dat ik een hele poos zal doen voor ik de pan raak. Klein, maar tegelijk groot genoeg dus.

De kwaliteit van de verpakking is oké. Ik merk wel dat het palette vrij broos is. Enkel de manier waarop het verpakt werd bij de verzending tijdens het bestellen verklapt dat het palette snel breekt. Voorzichtigheid is dus nodig. Het palette wordt dicht gehouden met stickers. Deze stickers werden zo gemaakt dat je er een deeltje kan van afnemen, namelijk het deeltje die je niet meer nodig hebt, en het andere deeltje erop kan laten. Zo kan je de naam van het product nog steeds bekijken. Ik had wel een grote moeite om de sticker eraf te nemen, maar met wat moeite had ik meteen een net palette.

Kleuren


Deze kleuren van het palette walking on eggshells zijn een mix van lichte bruinachtige tinten. Je hebt gebroken wit, lichtbruin en een soort licht roze met een tintje bruin erin. Je kan deze kleuren goed linken aan de kleur van een eierschaal, dus dit palette heeft zijn naam zeker niet gestolen. Alle kleuren in dit palette hebben shimmer in de kleuren.


Het tweede palette, silent treatment, bevat ook bruine kleuren, maar dan met een grijstint erin. Zo heb je gebroken wit, grijsachtig bruin en grijsachtig beige. De kleuren zijn moeilijk te benoemen, dit omdat ze heel apart zijn. Net zoals het vorige palette hebben alle kleuren shimmer in zich.

Links: Silent treatment, Rechts: walking on eggshells

De pigmentatie van de palettes is enorm goed. Je kan de kleur aan de linkerkant niet goed zien, maar dit komt omdat deze heel goed overeenstemt met mijn natuurlijke huidskleur. Er is dus degelijk wel kleur te zien. Alle kleuren hebben shimmer in zich, waar je natuurlijk van moet houden. De oogschaduws zijn goed te blenden en zijn makkelijk in gebruik. De pimentatie is zo sterk dat je zelf na één wreef veel oogschaduw op je oogleden hebt. Toch kan je de oogschaduw nog makkelijk verder opbouwen om nog een beter effect te krijgen. Het is ook zo dat de paletten net de juiste kleuren bevatten om een hele ooglook mee te maken. Weg met die mono's en verschillende palettes, want eigenlijk heb je aan een trio van kleuren genoeg.

Eindoordeel


Ik ben heel blij met deze aankopen. De pigmentatie is enorm goed en de palettes zijn makkelijk in gebruik. Doordat ze net de drie juiste kleuren bevatten om een ooglook mee te maken hoef je er ook geen andere oogschaduw bij te nemen om een ooglook te maken. Wel een nadeel is dat ze allebei shimmer bevatten, dus als je van matte oogschaduw houdt raad ik je niet aan om deze te kopen.

Ik betaalde 4,95 euro per palette. Je kan ze op verschillende webshops terugvinden.

"Wat vind jij van deze paletten?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.