dinsdag 31 juli 2012

Hoe ik mijn geld besteed


Aan het ene product besteed je veel geld terwijl je aan het andere product niets wil uitgeven. Elke persoonlijkheid draagt een eigen manier van geld uitgeven en besparen. Het is maar waar je je goed bij voelt.

Foundation

Het is belangrijk om een foundation aan te schaffen die goed past bij je huid. Velen vertellen dat foundations met een gele ondertoon het goed doen bij elke huid, maar laat je zeker niet vangen. Test altijd de foundation uit in de winkel en ga op verschillende plaatsen staan met verschillend licht. Het licht in een winkel kan ervoor zorgen dat je volledig de mist ingaat als het gaat om het kopen van een foundation of ander soortgelijk product. Ook is het niet zo dat een dure foundation meteen ook een goede foundation is. Er bestaan heel wat budget-merken die een goede kwaliteit te bieden hebben voor een redelijk prijsje. Vooral de photo finish foundation van Catrice is een hele grote aanrader als het gaat om kwaliteit. Deze foundation blijft goed zitten, maar bestaat wel maar uit een beperkt aantal kleuren. Het is haast onmogelijk om meteen de juiste kleur eruit te halen, maar je kan wel verschillende kleuren door elkaar mengen. Nog een product die de laatste tijd steeds meer de kop opsteekt zijn de BBCreams. Je hoeft ze niet meer online te bestellen in één of andere online aziatische winkel, maar je kan ze gewoon kopen in de drogisterij. Garnier heeft bijvoorbeeld een heel erg fijne BBCream die zich aanpast op je huid, maar wederom pas op. Eerst testen in de winkel! En de allerlaatste tip als het om concealer of foundation gaat: als je het niet nodig hebt of een egale huid hebt, gebruik het dan ook niet.

Eyeliner en mascara

Ook bij eyeliners en mascara geldt de regel dat niet alles wat duur is ook goed is. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik sneller naar mijn urban decay 24h potlood grijp dan naar mijn budget merken zoals die van de Hema en van Essence. De liner blijft namelijk veel langer zitten en je hoeft hem niet bij te werken doorheen de dag, wat ik heel fijn vind. Ik zit dus met dubbele gevoelens als het om eyeliners gaat. Vooral die van Urban decay zijn ontzettend goed, maar dat zeg ik vooral omdat ik deze zelf al heb uitgetest. Ook de test op mijn waterlijntje heeft hij heel goed doorstaan. Mascara was het eerste beauty-product die ik in handen kreeg waardoor ik er al heel wat heb verslonden. Ik begon met goedkope merken van de Hema, gewoon omdat ik niet beter wist, maar naarmate ik ouder werd probeerde ik andere merken uit. Essence en Catrice, beide budgetmerken, leveren prachtige mascara's voor een prikje en veranderen hun assortiment heel vaak. Ik kan de budgetmascara's heel erg aanraden en niet alleen omdat ze goedkoop zijn, maar als ze over tijd zijn je ze ook probleemloos kunt weggooien. Mascara heeft namelijk een korte levensduur, dus als je bijvoorbeeld 30 euro aan een mascara geeft en deze dan 6 maanden later moet weggooien zal je toch een pijntje in je hartstreek voelen.

Lipstick

Lipstick gebruik ik niet erg vaak, maar als ik naar mijn stash kijk merk ik dat ik vooral budgetmerken heb liggen zoals Catrice en Essence. Daarnaast heb ik ook nog 2 lipsicks van MAC, waaronder ik er eentje heel vaak gebruik. Ik moet eerlijk toegeven dat de duurdere lipsticks, zoals die van MAC, een hele poos langer op je lippen hangen dan die van de budgetmerken. Ik durf dus wel wat meer uit te geven als het om lipsticks gaat, maar enkel als ik die heel graag wil. Momenteel ben ik heel blij met de twee duurdere lipsticks die ik heb en ik hou het daar ook wel een tijdje bij. En daarbij, als je het niet vaak gebruikt, waarom zou je er dan nog meer van kopen?

Blush

Ik kan er de laatste tijd niet genoeg van krijgen, maar daardoor hoopt mijn blush stash ongelukkig en te snel op waardoor ik even een korte pauze moet inlassen. De reden waarom deze zo snel ophoopt is omdat ik veel budget-blushes koop die het verschil in mijn portemonnee niet zo hard doen opvallen. De blush moet vooral aan één grote voorwaarde voldoen: pigment. Er bestaan heel wat dure blushes waar je het pigment eraf moet schrapen, maar ook bij budget merken kan dit het geval zijn. Vergeet dus niet eerst een swatch te nemen (op je hand of arm) voor je de blush aankoopt. Een grote koning onder de blushes moet het merk Sleek wel zijn. Prachtige pigmentatie en een aanvaardbare prijs. Als je een blush van Sleek koopt kan je niet echt snel fout zitten. Natuurlijk kan je van Sleek producten geen swatches maken, omdat je ze enkel via online webwinkels kunt aankopen. 

Oogschaduwbasis

Een product die ik doorheen mijn blogcarriere heb mogen leren kennen is de oogschaduwbasis. Vroeger gebruikte ik het niet, want ik kende het niet. De eerste oogschaduw basis die ik in handen kreeg was eentje van urban decay, namelijk de welbekende primer potion. Niet omdat ik hem gekocht had, maar omdat hij standaard in mijn Naked palette zat. Nadat ik deze uitgeprobeerd had kon ik niet meer zonder, want mijn oogschaduw bleef probleemloos de hele dag zitten en de kleuren werden intenser. Na de primer potion kocht ik de nyx jumbo pencil in milk aan, die ik nog steeds heel vaak gebruik. Ik verslond ook een primer van de Hema, waar ik achteraf gezien iets minder tevreden over was. Aan een primer potion durf ik dus best wel wat meer geld aan uit te geven. Vooral urban decay, too faced en nyx leveren praaltjes als het om primers aankomt. Als je wat meer op budget gesteld bent kan je ook foundation of concealer gebruiken als oogschaduw basis. 

Oogschaduw

En dan... oogschaduw. Mijn eerste oogschaduw palette was er eentje van urban decay, maar het is ook meteen mijn duurste palette. Ik daarna heel wat budget merken kennen zoals Sleek en Wet 'n wild die prachtige pigmentatie leveren als het op oogschaduw aankomt. Bij de budget-merken van de drogisterij zoals Catrice en Essence ben ik wat minder enthousiast. De pigmentatie is wel ok, maar niet 'wauw'. Toch hou ik het liever budget-oogschaduws en komt het merk Sleek, wet 'n wild en Zoeva aan bod. Aan hun grote voordelen zit weer een nadeel verbonden, want ze zijn enkel online te koop. 

"Waaraan durf je veel geld uit te geven en waaraan niet?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.