donderdag 5 juli 2012

Summer essentials - 2012


Het is zover! Zomervakantie! Het weer gaat wel naar het ene uiterste, dus regen, naar plakkerige hitte, maar daarom moet je niet onvoorbereid de zomer ingaan. Ik nam al mijn grote summer essentials bij elkaar en goot deze in een artikel.


Een goede zonnebrandcrème is een must bij warm weer. Het is zelfs beter om een te hoge factor op te smeren dan een te lage factor. Dit geldt vooral voor de gevoeligste en lichtste huidjes onder ons. Blijf dus zo veel mogelijk uit de directe zon en zoek wat verkoeling onder een parasol. Om nog wat extra te verkoelen kan je gebruik maken van een body spray. Ze ruiken heerlijk en zorgen voor een verfrissend gevoel. Bij de H&M kan je een groot en goedkoop assortiment in body spray's vinden. Deze gaan van kokosnoot tot citroen geur, dus er is voor ieder wat wils. Om af te sluiten is het ook nodig om voldoende te drinken als je gaat zonnebaden, maar dat is algemeen geweten. Zorg voor voldoende vocht in je lichaam, zowel door te smeren, te sprayen en te drinken.


De neontrend wordt steeds groter en groter. Je kan niet alleen neonkleuren gebruiken op je kledij, maar ook op je nagels. Zoek mogelijke neonkleurtjes bij elkaar en laat ze voor een vrolijke toets op je nagels zorgen. Niet enkel neon, maar ook pastel blijft een mooie trend, dus je hoeft je zeker niet te schamen als je nog eens het lakje 'sold out forever' van Catrice uit je rekje wil halen. Het blijft in!Het is handig om wat parfum bij je te hebben om na een plakkerige dag op te doen. Er bestaan heel wat parfums die een mini versie met zich meebrengen, maar ook staaltjes kunnen een goede oplossing zijn. Zo hoef je niet een hele parfum fles met je mee te zeulen tijdens een dagje zonnen. Nog niet zo lang geleden bracht het merk Essence een nieuwe, en goedkope, parfumlijn op de markt. Je kan uit heel wat geurtjes kiezen waarvan een groot en een klein formaat bestaat. Het kleine formaat is natuurlijk perfect voor een dagje weg. De parfum blijft best lang zitten en geeft je meteen weer een goed gevoel.


Ook goed verzorgde lippen zijn een must in de zomer. Niet enkel in de winter kan je last hebben van gebarsten lippen, maar ook in de zomer moet je de lippen goed hydrateren. Een goed product daarvoor is de Carmex  lippenbalsem die ik aan iedereen aanraad. Het zorgt voor een tintelend gevoel en die barstjes zijn na enkele keren van gebruik weg. Je kan, als je lippen in goede staat zijn, ook lipgloss gebruiken. Ze bestaan in verschillende maten, merken, kleuren en prijzen. Ikzelf ben heel tevreden over mijn sun club lipgloss van Essence. Ze ruiken heerlijk zoet en zijn niet al te plakkerig.


Als allerlaatste mogen de jurkjes en andere zomerkledij ook weer uit de kast gehaald worden. Vul deze kledij dan aan met een mooie zonnebril en je bent klaar om de deur uit te gaan. Zo ik ben er helemaal klaar voor. Hopelijk is het zomerweer dat ook. Ik wens jullie dan ook veel zon, strand en zee toe! Geniet van jullie vakantie!

"Wat is jouw top 3 van de summer essentials?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.