vrijdag 3 augustus 2012

Mijn lijst van de grootste dromen


Iedereen heeft eigen dromen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je in je eigen droom leeft, maar het is toch fijn om even na te denken wat je wil in de toekomst en wat een mogelijkheid kan zijn. Ik maakte een klein lijstje met mijn grootste dromen.


Toen ik het lijstje maakte merkte ik op dat mijn dromen best wel meevielen. Alles wat ik opschreef was haalbaar. Toen ik het lijstje nog eens na las begon ik te twijfelen, want wil ik dit allemaal echt? Ik markeerde de onderwerpen die mij het meeste aantrokken en die ik het meeste wilde.

*Studeren in Leuven: Leuven is één van mijn favoriete steden. Er heerst een leuke en vriendelijke sfeer en je kan er het studentenleven zo opsnuiven. Het is dan ook mijn droom om er te studeren. Voor even was het mij bijna gelukt, maar helaas. Het wordt waarschijnlijk noppes. Toch blijf ik er van dromen.
*Lang haar: mijn haar groeit ontzettend, ontzettend traag. Ik spaar al ongeveer drie jaar om lang haar te krijgen en momenteel zit het op schouderlengte. Het zit al mijn hele leven op schouderlengte en is nooit langer geworden dan dat. Wat droom ik er van om lange lokken te hebben!
*Een katje: ik hou van dieren, maar heb, naast cavia's en hamsters, geen dieren gehad. Ik droom al jaren van een eigen katje, maar ik weet dat ik zolang ik thuis woon geen katje zal krijgen. Dan moet ik maar wachten tot ik alleen ga wonen...
*Een spiegelreflex camera: of gewoon een goede camera is ook al goed. Ik neem al drie jaar lang foto's met een goedkope camera uit de Aldi. Hij doet het nog steeds prima maar ik voel dat het tijd wordt voor een nieuwe. Zeker als je weet dat ik bijna dagelijks foto's zit te nemen over van alles en nog wat. Ik zit eigenlijk al een hele tijd uit te kijken naar een camera die goed bij mij past en waarvan de prijs ok is. Hopelijk krijg ik deze snel!


Natuurlijk vragen jullie je wel af wat het nut is van dit artikel. Wel. Het is vaak fijn om eens rustig na te denken over wat je echt wil en wat haalbaar is. Een beetje bezinnen over iets zeg maar. Ik ben best blij met mijn lijstje en weet dat ik heel wat onderwerpen kan behalen. Ik mag dus gerust verder dromen. Mag jij dat ook met je lijstje?

"Zal jij ook een dromenlijst maken?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.