dinsdag 21 augustus 2012

Tips voor het betere bloggen

Asjeblief! Ik blog momenteel een jaartje een half en heb veel pieken en dalen gekend. Meestal hadden de pieken en dalen met mezelf te maken. Waarom komen er weinig bezoekers over de vloer? Welke onderwerpen kan ik heb beste kiezen? ... Het zijn allemaal normale vragen die je jezelf doorheen je bloggerscarriere zal stellen, of je nu een beginner bent of niet. Het grootste voordeel is dat je eruit leert...

1.
Blijf doorzetten. Het moeilijkste aan een blog oprichten is dat je moet volhouden om artikels te typen, foto's te nemen, dus kortom je werk erin te steken. Dat is niet altijd even makkelijk omdat je in bepaalde periode's in het jaar het enorm druk kan hebben. Je hebt ook vaak betere en leukere dingen te doen dan artikels typen. Ook wanneer je merkt dat de bezoekers uit blijven of niet reageren op je artikels is het belangrijk dat je doorzet. Ze zullen vanzelf wel komen, trust me. Als je daarentegen opgeeft en nooit meer updates plaats zullen ze inderdaad geen bezoekje meer komen brengen.
2.
Blog met regelmaat en het liefst elke dag. Ikzelf heb ervoor gekozen om dat niet te doen, omdat ik de kwaliteit van de artikels teniet zou doen door dagelijks te bloggen. Het is een moeilijke opdracht om genoeg onderwerpen te vinden om dagelijks te kunnen bloggen. Als je dat wel doet verdien je wel een bank vooruit. Je moet het maar kunnen!
3.
Zorg voor voldoende variatie in je artikels. Maak eens een informatieve post, een review, maar wissel deze af met luchterige artikels zoals een inspiratiepost of iets anders. Wees creatief!
4.
Een leuke lay-out zorgt ervoor dat je bezoekers langer blijven plakken. Maak het gezellig, maar net, en zorg dat je persoonlijkheid niet ver te zoeken is. Je moet je er immers zelf ook thuisvoelen.
5.
Gebruik genoeg tags, want dan vindt Google je artikels sneller.
6.
Verwijs naar eerdere artikelen. Maak je bijvoorbeeld een look met bepaalde producten, verwijs dan naar hun review. Maak gebruik van hyperlinks.
7.
Probeer artikels te maken wanneer jij daar zin in hebt. Schrijf je graag vooraf, doe dan dan. Schrijf je liever de dag ervoor, geen probleem. Maar schrijf nooit tegen je zin een artikel.
8.
Bezoekers lezen je artikels vaak niet, maar scannen het enkel. Natuurlijk is dit niet bij elke bezoeker zo, maar toch geldt dit feit voor de meesten. Het is daarom goed om voldoende foto's te plaatsen (geen overload), je te beperken door korte zinnen en een catchy titel. 
9.
Zorg voor kwalitatieve foto's. Het is nooit fijn om op een site te komen waar je wazige foto's ziet of moet raden over wat er op de foto zou kunnen staan. Dat is vaak een afknapper. Je hoeft natuurlijk niet de duurste camera te kopen, want met een goedkope camera kan je best veel doen. Een grote tip is om buiten foto's te maken in het zonlicht. Zorg dat je schaduw dan wel niet in de foto's staat. Natuurlijk licht is goud waard.
10.
Maak je blog van je blog een persoonlijke thuishaven. Laat je persoonlijkheid vloeien in elk artikel dat je maakt.
11.
Laat lezers meepraten. Een leuke manier is door je artikel te eindigen met een vraagje.
12.
Ga ook een kijkje nemen bij andere blogs en laat reacties achter. Leef niet enkel in je eigen blogje en sta open voor anderen. Leer uit anderen!
13.
Vraag vaak naar feedback en doe er ook iets mee. Neem de feedback niet op als negatieve kritiek en ga er volwassen mee om.
14.
Een probleem die ik vaak zie terugkomen, en die ik zelf ook ken, is dat je onnodige spullen begint te kopen om te kunnen bloggen. Iets van: "Oh kijk een nieuwe nagellak die ik nu zal kopen om te reviewen en daarna nooit meer te gebruiken." In het begin liet ik mij hieraan vangen, maar ik leerde dit snel af. Weet dat grotere beautyblogs alle spullen (of toch een groot deel) opgestuurd krijgen van pr-bureau's of bepaalde bedrijven. Maak dus een verstandige keuze bij een nieuwe aankoop en breng jezelf niet in geldproblemen.
15.
Laat je steunen door vrienden of kennissen. Het is jouw talentje die naar boven kruipt en die je kan neerschrijven. Praat over je blog en wees er trots op.
16.
Blogtip van Sofie: Blijf je zelf en ga niet 'stelen' van anderen. Dan heb ik het zowel over foto's en artikels als de stijl van een blog. Stay true to who you are. :)

"Welke gouden tips wil jij graag delen met anderen?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.