donderdag 18 oktober 2012

Decoratie inspiratie - Antiek in huis

Als je van antiek en vintage dingen houdt, moet je dit artikel zeker verder blijven lezen. Waar ik woon is er heel veel antiek te vinden, want mijn opa ging vroeger van de ene rommelmarkt naar de andere om de mooiste spullen bij elkaar te zoeken. Spullen werden aan elkaar doorgegeven en lieten zich combineren met een modern huis.


In de kringloopwinkel gooien ze letterlijk naar je hoofd met oude fotolijsten. Je vindt er vaak prachtige lijsten voor weinig geld.


Oude meubels werden vroeger vaak donkerbruin geschilderd. Donkerbruine meubels zorgen er vaak voor dat ze bombastisch overkomen en veel plaats lijken te nemen in een ruimte. Je kan probleemloos de bruine kleur eraf schuren zodat de natuurlijke kleur van het hout weer terug komt. Lichtere meubels geven je kamer een rustige sfeer. Ook oude borstbeelden, die je vaak kunt vinden op rommelmarkten, kan je in huis plaatsen. Zorg er wel voor dat je voldoende plaats tussen de decoratiestukken laat, want anders wordt het te druk. Overdaad schaadt!


Oude poppen. Je moet er van houden. Deze poppen zijn allemaal afkomstig uit rommelmarkten, maar je kan ze ook toevallig vinden in kringloopwinkels voor weinig geld. Ze zorgen voor een extra antieke toets in huis.


Ken je nog die oude stinkende potpourri die je enkel bij je gekke tante kon vinden? Wel eigenlijk is deze best mooi te combineren en te gebruiken als decoratie. Neem een doorzichtige en moderne schaal en leg er oude potpourri in. De potpourri is te vinden in allerlei kleuren en geuren, dus je kan deze makkelijk laten matchen met bijvoorbeeld de kleur van je muren of de kleur van andere decoratie stukken. Ook komt daarbij dat hele oude potpourri niet meer zo sterk ruikt waardoor de geur de kamer niet meer overheerst.


Kaarsjes zorgen voor een gezellige sfeer. Je kan kaarsen in allerlei verschillende kaarsenhouders plaatsen. Daarvoor hoef je niet meteen naar een kringloopwinkel te lopen, want ook in de Casa of blokker kan je leuke, vintage ogende kaarsenhouders kopen.


Kroonluchters met glas geven vaak een antieke uitstraling aan de kamer. Ze zijn zo'n beetje de kers op de taart en geven een kamer een bepaalde toets. Je kan vaak kroonluchters heel goedkoop vinden in tweedehandswinkels en met een kleine opknapbeurt, zoals een likje verf, zien ze er als nieuw uit. Een kleine tip is als je de verf voor het droog is afveegt met een doekje een vintage effect krijgt.


"Heb jij antiek in huis?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.