dinsdag 2 oktober 2012

l'Occitane shea boter - Lucky flowers

De nieuwe en gelimiteerde editie van l'Occitane liet zich beïnvloeden door de geur van drie geluksbloemen uit West-Afrika. Ook twee West-Afrikaanse tradities, namelijk het manden vlechten en het vertellen van verhalen, zitten letterlijk verweven in de nieuwe collectie.
De lay-out

Doordat l'Occitane zich enorm liet beïnvloeden door West-Afrika hebben ze de lay-out van de producten daar ook aan aangepast. De opvallende patronen in de collectie zijn ontworpen door Olivier Baussan, namelijk de oprichter van l'Occitane. De kleuren en de lijnen zijn gemaakt door nauwkeurig te kijken naar de manden van de vrouwen en de Afrikaanse zon.

De geluksbloemen

Rozenblaadjes: zachte, bloemige noten van de roos met en vleugje suiker en amandelen
Dadelboeket: geur geeft de essentie van het fruit weer
Mangobloemen: vol, zurig aroma die typerend zijn voor de weidse open vlakten van Burkina Faso

De producten


Handcreme (30 ml en 150 ml)
Op basis van Shea boter die de huid voedt en verzacht.

Lippenbalsem (15 ml)
Bevat 10% shea boter. Goed voor droge en beschadigde lippen.

Ultra rich body cream (100 ml)
Crème met een balsemachtige textuur die ideaal is voor een droge tot heel droge huid.

Zeep (100% solidair)

Een zeep op basis van Shea boter en de verfijnde geur van rozenbladen. Een hele goede zaak aan deze zeep is dat de winst van het product aan NGO's, die de gezondheid van de ogen verbeteren in de landelijke gemeenschappen van ontwikkelingslanden, wordt geschonken. Daar kan je alleen maar 'u' tegen zeggen en zo snel mogelijk rennen naar een l'Occitane filiaal om het mee te helpen ondersteunen.

De prijzen van deze producten zijn nog niet bekend, maar wat ik wel met volle zekerheid kan meedelen is dat ze vanaf Oktober 2012 te koop zijn. Haast je dus snel naar l'Occitane winkel om de nieuwe limited collectie te bekijken.

"Wat vind jij van deze collectie?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.