maandag 14 januari 2013

E.l.f. - Makeup review

Al vanaf mijn eerste makeup ervaring keek ik uit naar een E.l.f. product, maar dat leek zo ver weg te zijn. Ik bekeek de producten dan maar via youtube of las er op blogs veel over, maar op een keer zag ik dat de E.l.f. site de producten met een verminderde verzendingskost aanbood. BOOYAH! Ik trommelde Nikita en Hedwig op om een aankoopje te plaatsen. Wat was ik enthousiast, want eindelijk kreeg ik mijn eigen e.l.f. producten in handen.
E.l.f. staat voor eye lips face en kan je enkel in hun webshop kopen. Met wat geluk kan je tijdens een bezoek naar Amerika een lokale drugstore/drogisterij, maar volgens mij gebeurd dat niet zomaar. Oké... Ik koos na lang zoeken en twijfelen uiteindelijk drie producten uit hun assortiment, waaronder een concealer, highlighter en makeup spray. Ik besef dat ik heel wat meer had kunnen kopen van de 1 euro lijn, maar die spraken mij minder aan. Vooral de studio lijn trok mijn aandacht.

Concealer en highlighter
De eerste aankoop was een concealer en highlighter in één van de studio lijn. Ik was al lang op zoek naar een goede concealer en las hier goede dingen over. Wat mij vooral tegenhield was dat ik de kleur niet nauwkeurig kon testen, maar ik waagde het er toch op. De concealer is heel licht van kleur en dekt de blauwe cirkels onder mijn ogen goed, maar ze toveren het blauwe niet helemaal weg. De concealer blijft ook een hele dag zitten, mits de bepoedering ervan. Ook de highlighter blijft goed zitten en geeft een natuurlijke glans. Perfect om onder het wenkbrauwbot of in de binnenste ooghoek te gebruiken. Beide producten hebben een handige applicator bij zich waardoor je een gepaste hoeveelheid product kunt aanbrengen.


Makeup mist en set
Over deze spray las ik niets dan goeds. Omdat ik nog geen soortgelijke spray  in mijn bezit had, en ook stiekem deze wilde vergelijken met de fix spray van MAC, besloot ik deze toch aan te kopen. De eerste ervaring met het flesje deed mij wel schrikken, want ik had verwacht dat het flesje veel groter zou zijn. Er zit ongeveer 60ml in en zit in een plastic verpakking. De gebruiksaanwijzing belooft dat de makeup de hele dag op zijn plaats blijft en de huid hydrateert met de ingrediënten  Aloë, green tea, komkommer en vitamine A,C en E. Na de spray uit te testen werd het mij duidelijk dat hij er vooral voor zorgde dat mijn makeup er minder of niet cakey uitzag. 


Shimmering facial whip
Dit product was het enige product uit de 1 euro lijn die mij aansprak, namelijk een higlighter in de kleur Camille. De swatch maakt wel duidelijk dat het product heel erg gepigmenteerd is en ook nog eens goed te blenden is met de vingers. Hij is heel erg shimmery en zorgt voor een prachtige toets bij een makeup look. De tube werkt tot mijn verbazing ook makkelijk en zorgt ervoor dat ik een goede hoeveelheid product eruit kan halen. Even zacht duwen en klaar.


Ik ben zeker en vast heel tevreden van mijn aankoopjes op de E.l.f. website en vrees (ja, ocharme mijn portemonnee) dat er nog meer aankoopjes zullen volgen. Vooral wanneer er kortingen zijn of een verminderde verzendingskost is, kan je makkelijk je slag slaan.

"Heb jij ooit als iets aangekocht van E.l.f.?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.