zaterdag 12 januari 2013

Testers: Hoe, wat en waarom ze goed zijn voor je site

Producten testen hoort nu eenmaal bij het bloggen. Het is mogelijk om heel wat centen uit te geven aan nieuwe producten die vers van de pers komen, maar daar heb ik zelf heel wat bedenkingen bij. Sommige bloggers krijgen nieuwe producten opgestuurd, terwijl andere blogs een creatieve manier moeten bedenken om mee te zijn met de hoop. 

Om gratis producten te verkrijgen die vrij nieuw zijn kan je heel wat wegen inslaan. Je kan PR-bedrijven mailen, maar dat is geen aanrader, want pushen komt nooit goed over. Een oplossing kan zijn dat, en dat doe ik zelf ook, je testers kan beginnen zoeken van nieuwe producten. Even de mogelijkheden op een rijtje:

Heeft u misschien wat testers liggen?
Vele winkels hebben testers liggen en geven deze spontaan mee als je een aankoop doet, bij andere moet je er dan weer naar vragen. Wees niet bang om naar testers te vragen, want de verkoopsters zullen ze heel graag meegeven. Je kan ook vragen welke testers je het liefste hebt bijvoorbeeld: "Ik wil het liefst de lichtste geuren" of "ik heb gehoord over een nieuwe parfum". Winkels zoals lush laten je dan weer kiezen uit het volledige gamma en geven daarvan een klein stukje mee. 

Boekenworm wezen zijn
Tijdschriften zoals Cosmopolitan, Joepie (nostalgie), Vogue, Fashionista, enzovoort verbergen soms kleine testers tussen het papier. Nog een voordeel van tijdschriften is dat je jezelf nog even kan bijscholen over de laatste trends, nieuwtjes en eventuele nieuwe rubrieken voor je blog. Je kan heel wat leren door te lurken bij een ander... Let wel op! Vaak is de info in een tijdschrift niet up to date, dus check dat altijd even op het internet.

Internet, niet enkel voor p*rno
Typ maar eens op google gratis testers in en bekijk het zelf. Er zijn heel wat sites die er hun werk van maken om andere sites te zoeken waarop dat moment een gratis product wordt gepromoot. Profiteer daarvan. Ik kon op die manier een hele set dove producten gratis bestellen ter ere van moederdag... Een cadeau waar mijn moeder maar al te blij was en oh... helemaal van het dove bedrijf. Ik ben wel zo slim geweest om niet te vertellen dat het cadeau eigenlijk een gratis extraatje was. (Geen zorgen, ze kreeg ook nog een ander presentje)

Tante? Heb jij testers van beautyproducten liggen?
Familieleden hebben vaak heel wat testers liggen die ze niet gebruiken. Vraag aan hen of ze er kwijt kunnen en vaak geven ze die gewoon mee omdat ze er op die manier ook geen last meer van hebben. Tante blij, jij blij, dus wat wil je nog meer? Na verloop van tijd zullen ze de testers uit zichzelf aan je geven omdat ze weten dat je dat leuk vindt.

"Overtuigd? Ga jij testers inslaan?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.