dinsdag 5 februari 2013

IP - het verslag

Ik ben weer volledig terug in het blije Belgenland na twee weken IP in Zwolle. Ja.. Zwolle. Als ik  heel eerlijk mag zijn moet ik vertellen dat ik Zwolle niet eens gezien heb, want de huisjes waar we verbleven stonden in Zeewolde. Een klein detail die ze tijdens de inschrijving vergaten op te merken. Geen zorgen, het bederfde de pret niet.
De aankomst


Nederlandse kost

Toen we aankwamen lag alles vol met sneeuw en ijs en daardoor waren we één van de eersten ter Na zes uur treinen waren we de eerste ter plaatse, samen met drie spanjaarden. De vele sneeuw die er lag zorgde ervoor dat veel studenten de nacht moesten doorbrengen op Schiphol. Pikkedonker het busje in en een halfuur rijden bracht ons van  Hardewijk naar Zeewolde. Wat er die avond verder gebeurd is weet ik niet meer, maar dat zal wel door vermoeidheid komen. De hele nacht arriveerden er nog heel wat studenten uit alle hoeken van Europa. Zelf kregen we ook twee extra inwoners in het huisje uit Belfast. Het startschot was gegeven.


De sessies

De volgende dag werden we al uitgenodigd voor een sessie. Deze sessies werden gegeven door verschillende leerkrachten uit verschillende landen. Om elkaar wat beter te leren kennen mochten we eerst de werking van de eigen school/methodes/... uit het eigen land aan elkaar uitleggen. Doorheen de week werd mijn kennis hierover breder en spraken we over the ethical attitude, the ideal teacher en special needs (speciale scholen). We mochten ook enkele scholen bezoeken in de buurt van Zeewolde.

Het plezier na de sessies

Gelukkig moesten we niet alleen maar werken, maar mochten we ook veel plezier beleven. Zo was er een proef avond waar we allerlei lekkernijen uit elkaars land mochten proeven zoals tortilla's, bijzondere gerechten, pepernoten, kaas, Ierse chips... Wij hadden zelf veel bier mee en alles was op... zatlappen! Natuurlijk was het maar de eerste avond en verliep alles nog een beetje voorzichtig. Het meeste plezier beleefden we na de lesuren waar we elkaars huisjes bezochten. Zo dansten we daar op Ierse muziek (Ieren worden gek als je hun muziek oplegt...), maakten met restjes iets voor elkaar, enzovoort. 

Trip naar Amsterdam

Tijdens het weekend was er een weekend naar Amsterdam gepland. We kregen eerst een boottochtje voorgeschoteld in de grachten die eigenlijk deels dichtgevroren waren. Ik had niet echt nagedacht over wat ik graag wilde bezoeken in A'dam en besloot om gewoon hersenloos rond te lopen in de stad samen met een lief meisje uit Zweden. We wandelden en wandelden en gleden uit (ja er lag nog veel sneeuw) en kwamen toen een lief marktje tegen waar we vis aten (oh nee, haha). Toen bleven we wandelen en wandelen en plots zagen we een lange rij mensen wachten voor een huis. Ik riep echt super luid 'OMG dat is het huis van Anne Frank!', wat totaal niet gepland was. We besloten om niet naar binnen te gaan omdat de wachtrij gewoon te lang was en gingen toen maar wat shoppen. Ook leuk! 

Afscheid

Het afscheid viel zwaar. We hadden doorheen de twee weken een sterke band gevormd en werden echt close. Ik zal hen echt missen, maar misschien zie ik hen ooit wel weer... wie weet. Een prachtige ervaring die niemand, maar dan ook niemand mij kan afpakken!

© Dresses and Daisies | All rights reserved.