donderdag 15 augustus 2013

Achter de scène op Dresses and daisies.be

Bloggen doe ik zo'n twee jaar en als ik terugkijk op alle programma's, camera's ... die ik gebruikt heb valt de score uiteindelijk mee. Toch wil ik graag delen met jullie wat ik precies gebruik om van deze site te maken tot wat jullie  nu kennen. 


Blogger 
Blogger 'draagt' deze site dus zonder blogger zou deze site niet eens bestaan. Ik heb er ooit aan gedacht om over te stappen naar Wordpress, maar het is enkel bij de gedachte gebleven. Eigenlijk heb ik nog nooit problemen gehad met blogger, draagt hij veel foto's en ligt de boel nooit plat. Blogger heeft zeker zijn beperkingen. Het gras is niet altijd groener aan de overkant dus neem ik er de weinige minpuntjes er graag bij.
Materialen
Blogboekje: Ik schrijf al mijn blogideetjes zo snel mogelijk neer in een blogboekje. Dan bekijk ik de ideeën later, filter ik die en ga er dan verder mee aan de slag.
Gsm: Sony Xperia S. Deze gebruik ik om picture posts te maken.
Laptop: Dell inspiron met windows 7
Camera: Nikon D3100 met een UV lens (XXV). De aankoop van deze camera is een hele keuze geweest, maar ik ben er na een jaar nog steeds heel blij mee.
Foto's: Een groot stuk wit papier zorgt voor een nette achtergrond. Teveel storende prulletjes of te drukke prints vind ik eerlijk gezegd slordig overkomen. Foto's neem ik het liefst in de zon en als dat niet kan vlakbij een raam. Natuurlijk zonlicht en geen gebruik van een flits zorgt bij mij voor de beste foto's.

Programma's
Artikels schrijven: Ik maak altijd eerst foto's, plaats deze dan in blogger en voeg daarna de tekst toe. Tekst schrijven doe ik dus altijd met blogger.
Foto's bewerken: Ik zweer al jaren bij het programma piant.net om mijn foto's te bewerken of om tekst in te voegen. Vroeger maakte ik er tekeningen mee, maar vandaag de dag gebruik ik het enkel nog om te bloggen. Ik werk er dagelijks mee en ben er na al die jaren nog even tevreden over. Eenvoudig, maar doeltreffend!
Video's bewerken: Powerdirector en windows live movie maker klaren het klusje altijd.
Pixlr: Heel vaak in een zotte bui bewerk ik mijn foto's met pixlr.com. Een gratis programma waar je geen registratie hoeft te doen.
Dafont.com: Nieuwe lettertypes haal ik altijd bij dafont. Is gratis.
Youtube: Grappig dat ik deze erin zet, maar mijn filmpjes upload ik altijd met Youtube. Dat had je niet gedacht hé!

Welke programma's maken jouw blog?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.