maandag 5 augustus 2013

Barbara Hofmann - Foundationkwast

Barbara Hofmann is een familiebedrijf dat zowel nationaal als internationaal producten verkoopt en toch klonk het mij eerst niet bekend in de oren. Het bedrijf verkoopt niet alleen verschillende kwasten, maar ook schoonheidsaccessoires. Door middel van een review neem een foundationkwast van hen onder de loep.


Foundationkwasten zijn er in alle soorten en maten. Deze kwast dient om met rollende bewegingen over het gezicht te gaan zodat het product gelijkmatig wordt verdeeld. Het is nodig om de kwast af en toe te wassen, maar dat is niets nieuws.


De foundationkwast heeft een strak en mooi design. Zo is er zilver vanboven dat de haartjes vasthoudt met een houten handvat. Verder staat het logo duidelijk te lezen en is de kwast (oh la la) exclusiv. Het plastic zorgt ervoor dat de haartjes van de kwast mooi blijven bij de aankoop. Vooraf dacht ik deze als brush guard (=hoes om op je kwatsen te doen) te gebruiken, maar dat was geen groot succes. Hieronder wordt duidelijk waarom.


En daar ging mijn brush guard idee... Toen ik het plastic eraf wou halen om de kwast te testen merkte ik dat hij heel stevig vastgeplakt was. Enorm stevig... Ik heb serieus moeten schrobben om de lijm eraf te krijgen, maar eind goed al goed. Het is gelukt!

De haartjes van de kwast zitten stevig vast en blijven mooi in vorm. Toch zijn ze ook semi-zacht, waardoor het gebruik van de kwast aangenaam is. Zelfs na enkele keren wassen blijft de kwast netjes. Wat ik wel merkte is dat het handvat na een tijdje los komt te zitten, maar het is mogelijk dat het een fabrieksfoutje is.

Ik probeerde de kwast uit op de linkerkant van mijn gezicht met een klein beetje BB-cream. Het resultaat mag er zijn want de crème werd gelijkmatig verdeeld over mijn gezicht en zorgde voor een natuurlijk effect. Door de draaibewegingen die ik maakte nam mijn huid het product goed op.

De kwast was even wennen, maar momenteel is de kwast deel van mijn dagelijkse stash geworden. Het handvat is een beetje los gekomen, maar zit vast genoeg om er niet vervelend voor te doen. Barbara Hofmann verkoopt nog heel wat andere kwasten en heeft biedt verschillende series aan. Toen ik rondneusde op het internet zag ik dat de exlusiv lijn in een nieuw jasje werd gestoken. 

Gebruik jij een kwast om je foundation op te doen?
Product(en) te koop bij Di Beauty & Care
© Dresses and Daisies | All rights reserved.