donderdag 29 augustus 2013

Eyelipsface Studio lijn - Geometric 26 piece eyeshadow book

Of ik al eerder EyeLipsFace oogschaduws uitgeprobeerd heb? Neen, dat niet, maar daarom wilde ik deze net uittesten. E.l.f. heeft een assortiment van prachtige paletten waar je uren in kunt verliezen. Zelf houd ik van kleine paletten die makkelijk in de hand liggen en tegelijk alle kleuren bevatten om een leuke ooglook te maken. Mijn interesse viel op dit klein palet van de nieuwe geometric lijn, die meerdere soorten bevat. 


Maar liefst 36 oogschaduws zitten in dit palet, dus dat is best veel. Het palet heeft ook een mooie vormgeving en dat trekt, net zoals de andere paletten uit de lijn, aan. De doos waarin het palet geleverd wordt is niet heel erg stevig, maar die vloog bij mij na het nemen van deze foto's de prullenbak in, dus op zich is dat niet zo erg. Hij is heel aangekomen en dat is wat telt.


Wat korte uitleg over de inhoud, hoe je de oogschaduws moet gebruiken en de ingrediƫnten vullen de achterkant van de doos. Mijn oog spotte meteen de drie logo's onderaan: charity, recyclable en no animal testing.


Ik merk een variatie tussen shimmery en matte oogschaduws. Toch nemen de shimmery kleuren de bovenhand, wat mijzelf niet stoort. E.l.f. biedt vooral shimmery oogschaduws omdat deze meer pigment kunnen leveren, met matte oogschaduws is er meer gevaar. Ook zie ik dat de vakjes enorm klein zijn, dus de vrees dat mijn kwast er niet in zou kunnen wordt groter. 


De naam van het palet is 'shadow book', dus het is een soort boekje dat je kunt openklappen met alweer een geometric-look. Het palet is ongeveer 12 cm lang en 8 cm breed. Klein, maar groot genoeg en makkelijk om mee te nemen. Het boek houdt zichzelf dicht door een magnetensysteem. Verder staat er niet veel gefrutsel op.


De eerste swatches mogen er wezen. Mijn vrees dat een kwast er niet in kon was onnodig, maar met een dikke blendingkwast wordt het wel moeilijk. Een normale oogschaduw kwast zou geen problemen mogen leveren. De matte kleuren zijn goed gepigmenteerd. Er kwam tijdens het swatchen wel veel poeder los, omdat de oogschaduw heel zacht is. Onderaan heb ik een foto geplaatst van hoe het palet eruit ziet na het swatchen. Daar kan je al  heel wat deuken in de oogschaduw vinden. Zelf hou ik minder van kleur, maar hubba hubba aan de laatste kleur onderaan op de rechterkant. Let me love you!


Alweer goede pigmentatie, dus geen grote opmerkingen. De opmerkingen in de vorige alinea over de zachtheid van de oogschaduw tellen nog steeds. Het is wel zo dat de kleuren erg op elkaar lijken.


Het gedeelte links onderaan doet het nog goed, maar aan de rechterkant is het een stukje minder gepigmenteerd. Vooral de matte kleuren hebben het moeilijk. 


Het slagveld na het swatchen. Poederig is het zeker, maar daar staat wel een goedkoop prijsje en pigmentvolle oogschaduws tegenover. Ik ben heel enthousiast over dit palet en sta te popelen om ermee aan de slag te gaan. Het feit dat ik meteen alle oogschaduws bij de hand heb om een look te maken maakt me nog enthousiaster dan ik al ben. Ik betaalde 6 Euro voor het palet, wat absoluut geen geld is. Deze beveel ik aan.

© Dresses and Daisies | All rights reserved.