donderdag 22 augustus 2013

Mijn essentiële kwasten

Niet enkel producten, maar ook de kwasten waar je producten mee aanbrengt zijn belangrijk. Ik heb al heel wat kwasten uitgeprobeerd, waardoor ik al een beetje kennis heb over wat ik fijn vind of niet. Soms denk ik een lievelingskwast gevonden te hebben, maar het kan steeds beter. Momenteel heb ik enkele essentiële kwasten om mij op te maken:

De Essence blush brush is niet alleen een tongtwister, maar ook een hele fijne kwast om mee te werken. Zowel voor blush als voor bronzer/contour doet hij zijn werk prima. De kwast is iets kleiner dan andere kwasten, maar dat stoort op zich niet. Het dikke handvat zorgt voor veel grip. 2,79 euro.

Deze smokey eyes kwast gebruik ik altijd als ik mij wat extra wil opmaken. Meer dan een naturel kleurtje in de oogplooi en wat extra aanzet in de buitenste ooghoek is dat niet, maar door deze kwast is alles extra goed geblend. In het begin is hij heel zacht, maar na veel wassen durft hij te prikken. Voor de prijs moet ik het zeker niet laten om een nieuwe te gaan kopen. 1,29 euro

Deze Zoeva kwast komt uit de eye defenition set en bestaat uit echte haartjes. Hoe vaak ik deze ook was, hij blijft mooi in vorm en blijft even zacht. Blenden gebeurt er heel goed mee dus na al die tijd nog even tevreden. Enige nadeel is dat als je deze kwast wil, je de volledige set moet kopen. Ook weet ik niet of excact deze kwast nog wordt verkocht, daar ik hem al enkele jaren in huis heb. 20 euro

Deze HEMA blending kwast heb ik al een hele tijd in huis op aanraden van
misslipgloss. Dat artikel dateert van 2010 en het zou mij niet verwonderen dat ik hem toen gekocht heb. Na al die jaren is hij wel wat harder geworden en prikt hij enorm. Wanted vervanging. 2,50 euroNiet alleen kwasten, maar ook applicators kunnen heel fijn werken. Jammer genoeg worden deze soms eens vergeten. Ik gebruik deze vaak om oogschaduw op te bouwen of om een hele snelle look te maken (bijna dagelijks snel dus...). De prijs weet ik niet meer, maar deze zijn afkomstig van de Action. Niet meer dan een euro, dat weet ik wel!
Deze Zoeva kwast is heerlijk om oogschaduw aan te brengen. Hij is vrij groot, maar doet het werk wel snel en correct. Doordat de haartjes synthetisch zijn kan je makkelijk oogschaduw opbouwen, maar kan je tegelijk ook blenden. Deze is te koop in een set (bamboo set), net zoals de volgende kwasten.
Het kleinste kwastje gebruik ik om mijn buitenste ooghoek sterker aan te zetten. Vaak hangt er dus een donkerbruine kleur aan dit kwaste, omdat ik die kleur het vaakst gebruik op dat deel van mijn ogen. Doordat het kwastje klein is kan ik heel gedetailleerd aan het werk gaan. Prijs zie hieronder, deel van de bamboo set.
Deze kwast gebruik ik (bijna) dagelijks om te contouren. Contouren doe ik altijd met de NYX blush in taupe. Ook mijn excuses voor de ongewassen kwast, maar had hem net gebruikt. De kwast ligt enorm makkelijk in de hand. 25 euro voor een bamboo set


Nu vraag ik mij toch af welke kwasten jullie essentiële toppers zijn. Shoot!
© Dresses and Daisies | All rights reserved.