zaterdag 7 september 2013

Eyelipsface - Beach Beauty palet

Ik nam al eerder een palet onder de loep van Elf. Over het algemeen was ik er heel tevreden over, de kwaliteit, de vormgeving ... is prima, al laten sommige kleuren het pigment achterwege. Eens kijken hoe dit beach palet het zal doen!


Het night palet bevat twee blushes, twee bronzers, 16 oogschaduws, 8 lipglossjes, een applicator en een spiegel. Dat is meteen een heleboel voor zo'n klein palet, want het is +-12 cm groot en +- 8 cm breed. Het past dus precies in mijn hand, wat het tot een handig meeneem formaat maakt. Er bestaat ook een day-versie, maar zelf vond ik de night-versie er veel leuker uitzien. In het day beach palet zitten er meer felle kleuren, terwijl deze kleuren wat meer gedempt zijn.


Er staat een kleine handige how to op de achterkant, maar die is zo eenvoudig uitgelegd dat je meer info moet zoeken op het o-zo-grote world wide web. Een beginneling zou hier niets mee kunnen aanvangen.


De verpakking is een streling voor het oog. Een clean wit palet met zilveren details. De achterkant hebben de makers strak wit gehouden. Niet meer frulletjes dan nodig. De volgende foto's zijn pure eye-candy. Veel uitleg rond de looks van het palet hoef ik volgens mij niet te geven, want de foto's zullen het werk doen:


Ja. Ook gevorderde bloggers maken nog fouten. Ik had de blushes/bronzers al geswatched toen ik mij bedacht dat ik er nog een detailfoto van mocht maken. Excuses voor de dikke vingervlekken op de eerste foto.


Alle blushes en bronzers in het palet zijn schimmery. Dat is vaak een kenmerk van Elf's paletten, maar hierdoor wordt het pigment wel beter. Er is een peachy- roze blush en een hele lichtroze blush dat veel shimmers bevat. Zelf zou ik de  hele lichte blush eerder gebruiken als highlighter, maar dat is een keuze die je zelf maakt. Het shapen/contouren zelf doe ik het liefst met die aan de rechter bovenkant omdat daar minder shimmers inzitten. Al deze make-upjes blenden heel goed.


De kleuren in het palet zijn aan de donkere kant, maar dat moet ook wel met de naam 'night palet'. Op mijn arm zien ze er heel gepigmenteerd uit en dat zijn ze ook wel, maar ik merkte op dat het pigment vervaagt als je begint te blenden bij het maken van een ooglook. Het is nodig om de oogschaduw op te bouwen om het pigment te behouden, want anders ben je de intense kleur kwijt. Het blenden, terug opbouwen en weer blenden kan soms heel tijdrovend zijn.


Zelf draag ik bijna nooit lipkleuren, maar dit palet zorgt ervoor dat je meteen alles bij de hand hebt om een volledige oog- en gezichtslook te maken. De kleuren gaan van nude, roze en rode tinten. Ze komen iets minder gepigmenteerd over op de foto, maar ze zijn het wel.Het verdict: ik ben best tevreden met dit limited edition beauty palet van Elf. Ook al ben je eens niet tevreden geweest met een beauty book zou ik deze toch een kans geven. Het is een schattig en reisvriendelijk product waarmee je heel wat avond-looks te maken. Weet wel dat je de oogschaduw de nodige tijd moet geven om op te bouwen zodat de intense kleuren volledig tot hun recht kunnen komen. Je kan het beach night palet krijgen op de Elf website voor 6 Euro.

"Ga jij liever voor een alles-in-één palet of hou jemeer van aparte producten?"
© Dresses and Daisies | All rights reserved.