dinsdag 17 september 2013

Prepare yourself, winter is coming

¨'t Is gedaan met de zomer", riep mijn ma, "en gij durft nog rond te lopen met uw zomervest?" Een zomerjas opgeven betekent het einde van het mooie weer, want dat wil zeggen dat  het mooie weer veranderd is in miezerige druppels regen waardoor een dikkere jas geen optie, maar en must wordt. Maar daar staat wel het zoeken naar een toffe nieuwe jas voor koudere dagen tegenover, misschien toch niet zo negatief. En daarbij... dan kan ik weer gezellig collage's in elkaar flansen. De jacht naar een nieuwe jas is geopend.

Voor een jas geef ik graag wat meer geld uit, omdat die een aantal jaar mee moet gaan. Als ik aan kwalitatieve kledij denk zijn er meteen enkele merken die bij mij in het hoofd spoken, zoals bijvoorbeeld het merk Esprit. Ik wist dus al meteen op welke site ik wilde rondneuzen naar jassen, want Esprit heeft een overzichtelijke site waar alle artikels die ze aanbieden op staan.


Ik keek eerst even bij de wollen jassen, omdat ik die het fijnst vind om te dragen. Voor de zomer draag ik eerder een leren jas, maar voor de winter is een wollen jas perfect om de koude mee te doorstaan. Ik wordt vooral aangetrokken door wat meer donkere kleuren zoals je merkt op de collage. Even een woordje uitleg:


 • Blauwe jas met spikkels: Deze vind ik enorm mooi en ik ben serieus aan het overwegen om deze eens in het echt te gaan bekijken. De blauwe kleur zal me, volgens mij, goed staan en zowel de hoge hals als de lagere onderkant trekken mij aan.
 • Een muts of sjaal zorgen niet alleen voor warmte, maar staan heel erg leuk. Deze waren mijn favorieten.
 • Zwarte jas: deze vind ik ook leuk, omdat hij langs onder een stukje langer is. Alles is dan goed bedekt en blijft lekker warm. -Leuk weetje: ik krijg al meteen een haardvuur-gevoel bij het maken van dit artikel.-
 • Blauw kort jasje: een iets korter jasje, maar daarom niet minder leuk. En alweer blauw, my bad!
 • Grijze jasje: een iets dunner jasje, niet echt voor de winter dus, maar kan wel leuk zijn voor het tussenseizoen.
 • Naast de wollen jassen trokken ook de gewatteerde jassen mij erg aan op de site. Toch zou ik een extra duwtje nodig hebben om dit soort jas te kopen, want vaak lijk ik er plomper uit door de wattering. Het assortiment biedt wel heel veel soorten gewatteerde jassen die niet meteen een plompe uitstraling geven, dus waarschijnlijk ligt het aan mij. Toch even wat leuke jassen in deze categorie aan jullie voorstellen.

  Meer winterse warmte vind je bij Esprit jassen

  Kijk jij al uit naar het koudere seizoen of hou jij nog liever je zomerjas aan?
  © Dresses and Daisies | All rights reserved.