Fototorial - Kaneelhapjes

Doet de geur van kaneel jou ook niet aan de winter denken? Het is makkelijk om snel naar de winkel te lopen om wat koekjes voor de koffie, maar dit eenvoudig recept zal voor wat meer complimentjes zorgen dan bij saaie koekjes. Klaar in een twintigtal minuten en heel wat "hmmm, lekker!"-reacties verzekerd.



1. Benodigdheden: 1 kant en klaar blikje croissant deeg - 2. Kaneel - 3. suiker
2. Verwarm de oven op 180° graden
3. Meng een half kopje suiker met kaneel. 
4. Meng de suiker en de kaneel goed tot je een lichtbruine kleur krijgt.
5-6. Neem het deeg en spreid het uit.
7-8. Snijd het deeg in kleinere plakjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe kleiner je hapjes worden.
9. Doe het mengsel van suiker en kaneel op de plakjes. Hoe meer suiker, hoe zoeter.


10. Zo zagen mijn plakjes eruit na het strooien.
11-12. Rol het deeg op.
13-14-15-16. Plaats de rolletjes verticaal op je bakplaat. Je mag de oven nu gerust wat hoger zetten, maar blijf bij je hapjes. Het neemt ongeveer een 10 tot 15 minuurtjes tijd in beslag tot ze goudbruin zijn.
17. Neem de hapjes uit de oven en laat wat afkoelen. Warm zijn ze ook best lekker.
18. Lekker voor bij thee of koffie. Smakelijk!

Loop jij liever naar de winkel of ga je liever zelf aan de slag met bakken?