donderdag 21 november 2013

Winteralfabet 2013

De herfst is volop bezig, maar maakt stilletjes aan plaats voor de winter. Tijd dus om die dikke sokken uit de kast te halen en op de bank te kruipen onder een dekentje met het winteralfabet van 2013!


Accessoires
Accessoires drukken een stempel op je garderobe en laten je kleding knallen. Je kan je laten inspireren door de stijl van anderen en daarna doe je er gewoon je eigen ding mee. Je kan bijvoorbeeld creatief gaan met kralenkettingen, ringen, oorbellen, sjaals, handtassen ... in leuke kleuren. Pas wel op: "overdaad schaadt", dus ook tijdens de feestdagen.

Breien
Breien is hip geworden, want geef toe: het is leuk als je kan opscheppen tegen vriendinnen over je zelfgemaakte vestje, trui of jurk. Wol kan je inmiddels overal kopen, want het is helemaal niet duur. Luie (en soms slimmere) persoonlijkheden kunnen naar een winkel met breimode stappen.

Cadeautjes
Ik geef jullie even tien redenen waarom cadeautjes leuk zijn: 1. cadeautjes zijn leuk om te krijgen, 2. ze zijn een kleine attentie, maar een groot gebaar, 3. Vriendschap groeit, 4. er komt liefde aan te pas, 5. geven is even leuk dan krijgen, 6. je weet nooit wat er onder het papier verstopt zit, 7. je wordt er vrolijk van, 8. je kan heel creatief gaan met inpakken, 10. je doet het voor iemand anders of voor een extraatje voor jezelf.

Deken
Als het kouder wordt, als de haard brandt, als er een warme kop chocomelk aan te pas komt, ... moet het geheel toch afgewerkt worden met een dekentje?

Eten
Aan het eten tijdens de feestdagen zit zowel een voor- als nadeel aan verbonden. Heerlijk tafelen, proeven, samen zijn ... is leuk. Maar die extra tomme-pousse kan roet in dat eten gooien. En daar is die buikpijn... ;)

Feestdagen
Gezellig
Vrienden bezoeken, het samenzijn, de liefde, de hoop tijdens de donker dagen. Feestdagen zijn een eeuwenoude traditie die vooral gezelligheid brengt. Op tumblr kan je heel wat gezellige plaatjes vinden over de feestdagen en de winter. Ook Weheartit kan inspiratie brengen.

Handschoenen
Koude dagen betekent warme outfits. Handschoenen zorgen ervoor dat de handen beschermd worden. Niet alleen om gewoon de kou trotseren, maar ook om een heus sneeuwballengevecht te houden. Eigenlijk horen handschoenen bij de accessoires, maar omdat ze zo'n must zijn mogen ze een extra vermelding krijgen.

Ijs
Lekker schaatsen op en langs de straat. Languit vallen, pijnlijke grimassen en schaterlach in de verte. Ok, zoveel hou ik niet van ijs, maar het hoort er wel bij. Ik zal maar hoop houden bij de ijstaart die er elke kerstavond staat op tafel.

Jas
Net zoals bij handschoenen is ook een jas een musthave tijdens de winter.

Kaneel
De geur van kaneel brengt mij meteen in de kerststemming. Tijdens die dagen mag er volgens mij overal kaneel in zitten.

Laarzen

De vormen, stijlen en lengtes van laarzen veranderen naargelang de mode-eisen, want laarzen zijn een groot hoofdstuk van mode. Vandaag zijn het enkellaarsjes, maar gisteren draaide alles om "hoe hoger hoe beter". Hoe dan ook, je ziet er vaak geweldig uit in laarzen.Mantels
Zie jassen. Ook vesten, mantels ...

Nieuwjaar
Het wisselen van het jaar vieren is altijd iets apart. Het aftellen naar, vaak samen, gevolgd door een hele boel natte zoenen en voornemens.

Online kopen
November is een tijd van no buy, maar december is een tijd van losgaan. December draait eerst om Sinterklaas en daarna om Kerstmis, dus kunnen cadeautjes niet ontbreken. Je kan naar de winkel gaan, maar ik merk dat steeds meer mensen online gaan shoppen. Of de lange rijen aan de kassa daar mee te maken hebben laat ik aan jullie over.

Pyjamas
En dan nog het liefst in flanel.

Quiche
Een echt kerstgerechtje moet wel quiche zijn. Quiche is een hartige taart gevuld met allerlei lekkers, maar pas op: tong verbranden is bijna verzekerd.

Rood
In de herfst is het kleur rood al een favoriet van mij geweest en in de winter trek ik dat volledig door. Ik vind de kleur bordeaux heel mooi en schreef er al in mijn herfstmoodboard over.

Sneeuw -ballen, -pret, -man
Sneeuw, daar heb ik zowel een liefde-, als haatrelatie mee. Ik houd enorm van sneeuw, maar vooral achter een ruit. Tegelijk vind ik het wel leuk om sneeuwmannen te maken, ballen te gooien, etc.

Truien
Net zoals bij de jassen en handschoenen zorgen ook voor truien voor dat extra beetje warmte. Echte fashionista's kunnen van harteloos laagjes kledij gebruiken en afwerken met een hippe trui. Een paar nieuwe exemplaren van mij kon je al in dit artikel bekijken.

Uur
Het uur verandert van zomeruur naar winteruur. Eigenlijk gebeurt dat in de herfst, maar toch  kunnen we nog mee profiteren in de winter. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Het donker overheerst, waardoor gezellige kaarsjes licht brengen.

Vuur
Zie deken. Een open haard tijdens de winter is niet weg te denken bij mij thuis. Misschien hebben jullie andere manieren om het gezellig en warm te maken in huis?

Winter
Hoe kan dit woord ontbreken?

Xylofoon
Jingle bells.

Y, y? Ister nog wijn?
Een heerlijk wijntje bij het diner. Rood, wit, bordeaux, ... zolang het maar smaakt.

Ziek
Vooral op het werk merken we dat tijdens de winterperioden de snotneuzen enorm zijn. Hoesten, ziek worden ... ook dat hoort erbij. Scroll daarom even terug naar de mantels, jassen, dekentjes, eten ... zodat jullie daar zeker nog eens aan zullen denken.

Ik bedank Mona mode voor het mogen gebruiken van hun prachtige foto's. De feestdagen komen er stilletjes aan. Zijn jullie klaar om het winteralfabet werkelijkheid te maken?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.