woensdag 4 december 2013

Favoriete beauty youtubers

Dat YouTube een groot deel van onze kennis bevat is al geen nieuws meer. Zo koop ik bijvoorbeeld geen informatieve boeken meer over make-up omdat je alles gratis kan vinden op één of ander kanaal. Je krijgt dan ook nog eens informatie door mensen die er wat van kennen en er ook nog eens een persoonlijke toets aan geven.Jullie kennen Masha wel van haar enorm bezochte beautyblog Beautygloss. Vroeger had ik het niet zo voor Masha, maar door haar vele video's ben ik haar steeds meer gaan waarderen. Zij was de eerste beautyblogger in Nederland en kon door haar vele bezoekers uiteindelijk van haar hobby haar baan maken. Jaloers? Een beetje, maar ik gun het haar wel.
Inmiddels komen er per dag zo’n 110.000 unieke bezoekers per dag op Beautygloss. Na ongeveer 1,5 jaar begon mijn blog serieuze vormen aan te nemen, waarbij ik de mogelijkheid kreeg samen te werken met een media bureau. In 2009 is beautygloss.nl officieel mijn bedrijf geworden. Een droom die uit is gekomen! 

Nog een Nederlandse blogster, maar dan een stukje kleiner, is VeraCamilla. Haar volg ik al heel lang en dan vooral haar filmpjes. Ook zij kon van haar uit de hand gelopen hobby haar beroep maken. 
Ik ben met veracamilla.nl begonnen in 2009, nadat ik een half jaar had geoefend op makeupalicious.web-log.nl. De reden dat ik ben gaan beautybloggen is omdat ik meer wilde schrijven. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden, maar toen ik in 2009 een grafische opleiding begon en bijna geen letter meer op papier zette, merkte ik pas echt hoe leuk ik schrijven vond. En dus startte ik een blog over beauty. Ik vond make-up erg interessant en ach, het was gewoon een leuke hobby.

Monika Blunder ontdekte ik nog niet zo lang geleden. Ik kijk graag naar tutorials en hou ervan hoe andere mensen iemand make-uppen. Echte visagisten dus. Daarnaast heeft Monika ook een ontzettend relaxte stem. Ze mocht al heel wat sterren in de verf zetten en past ook haar filmpjes hierop aan.

Lisa Eldridge, met haar prachtige Britse stem, doet net zoals Monika de make-up van vele celebraties. Stap voor stap legt ze uit hoe iets moet. De zorgvuldigheid die ze gebruikt, de rust die ze brengt ... Na haar filmpjes wil ik er altijd zelf aan beginnen.
With over 20 years of experience, Lisa Eldridge is one of the most highly regarded make-up artists on the international beauty and fashion circuits. Whether she’s called upon to create her signature look, best described as fresh and flawless or to work her magic for the catwalk or on editorial shoots, her understated, modern approach to beauty has made her indispensable to designers, magazine editors, art directors and celebrities alike.


Wie zijn jouw favoriete beauty guru's?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.