maandag 20 januari 2014

De films van afgelopen tijd 1#

Terwijl het veel te hard waait buiten schrijf ik dit artikel. Dit is geen weer meer om gezellig te gaan wandelen bij de plas, maar weer om met een dekentje gezellig een filmpje te bekijken. Zelf kijk ik heel graag films en ook deze maand heb ik er enkele ontdekt die ik met jullie wil delen. Misschien wordt dit wel een vaste rubriek, want tips voor goede films/series heb je nooit genoeg.


Frozen
Vooraf was ik niet al te enthousiast over de film. De trailer ziet er niet spectaculair uit, maar ik gaf het toch een kans. Momenteel ben ik verliefd op deze film. Laat je net misleiden door de beelden in de trailer, want het verhaal neemt een onverwachte wending. Niet alles is wat het lijkt.  - Anna heeft een wel heel bijzondere gave, maar heeft dat nooit een plaats kunnen geven in haar leven. Niet iedereen kan immers sneeuw toveren. Plots komt de ene druppel waardoor Anna vlucht voor zichzelf. Haar zusje denkt daar helemaal anders over.


Catching fire
Wat is het gevaarlijk om een film te kijken waarvan je het boek ontzettend goed vond. De eerste film (the hunger games) vond ik maar zo-zo, maar deze film hebben ze geen enkel belangrijk detail geskipt. Een sterk verhaal met sterke acteurs maken catching fire tot een prachtige verfilming. - Wanneer Katniss de plaats van haar zusje inneemt verandert haar hele leven. Blijkbaar biedt het leven na the hunger games geen rust. Er komt een opstand en een totaal nieuwe spelregel.


The family
Af en toe een goede actiefilm gaat er wel in bij mij, maar deze film is net een tikkeltje meer dan dat. Een geloofwaardig verhaal waarin je helemaal kunt meeleven met de personages. - Het moet jouw vader eens zijn. Een gangster, maffiabaas, dealer ... tot het fout loopt. Papa komt namelijk iets te weten waardoor zijn leven op het spel staat. De politie mag hem niet verliezen en besluit hem te beschremen, welke nadelen daar ook aan verbonden zijn. Een doordeweekse familie, neen, dat kan niet meer.


The heat
Als je van komedie's houdt, is deze film iets voor jou. Melissa McCarthy, die van nature ontzettend grappig is, en de stijve Sandra Bullock vullen elkaar prachtig aan. Luidkeels gelachen heb ik zeker. - Politieagente A, een stijve hark, strever, perfectionist, ... krijgt de zaak die haar de promotie kan geven waarvan ze altijd droomde. Helaas is er enkel Politieagente B die haar verder kan helpen met die zaak. Het ijs wordt gebroken.

Wat waren jouw favoriete films van afgelopen maand?
© Dresses and Daisies | All rights reserved.