Snelle tip | Koffie in geuren en smaakjes

Iets waar ik al lang niet meer bij stilsta, maar eigenlijk toch niet gewoon is. Ik probeer vaak verschillende manieren uit om koffie te maken. Zo vul ik een kopje, doe er melk bij en zo begint te pret. Zo is het elke dag Starbucks in eigen huis.



Eigenlijk is dit zo simpel dat het bijna niet de moeite is om mee te delen, maar misschien kan ik er toch enkelen mee helpen. Daarnaast drink ik graag een kopje koffie met veel melk, dus besloot de gewone melk eens te wisselen met allerlei verschillende smaakjes.

Choco-karamel koffie (koud)
Doe een goede scheut melk in een glas. Doe er daarna twee koffielepeltjes nesquick bij. Goed roeren.
Doe er warme koffie in. (Mocht je het graag warm hebben kan je hier stoppen en wat karamelsaus indoen met wat crème fraîche.)
Zet het glas met koffie in de koelkast voor min. 2 uur.
Haal de koffie uit de koelkast en roer de koffie nog even door.
Doe crème fraîche bovenop (niet overdrijven) en doe karamelsaus bovenop.
Afwerken met versiering zoals chocoladesnippers kan of een mintkleurig rietje.




Simpele vanille koffie (warm)
 Neem een grote mok
 Doe er koffie in (gezette koffie, senseo, nespresso ... wat je lekker vindt)
 Doe er de vanillemelk bij en dat mag een flinke scheut zijn
 Doe er eventueel nog wat chocopoeder in voor nog meer smaak (en zoetigheid) - geen must
 Werk af met een toefje slagroom - geen must

Drink met smaak, zoetebekjes!